Ga naar hoofdinhoud

Tekenwerk voor een omgevingsvergunning

Heeft u tekenwerk voor een omgevingsvergunning nodig? VDV-Bouwadvies verzorgt tekenwerk voor particulieren en zakelijke klanten. Als u plannen heeft voor nieuwbouw, verbouw of aanbouw heeft u waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig. Voor het aanvragen van die vergunning heeft u goede bouwkundige tekeningen nodig. Dit zijn uitgewerkte tekeningen van een voorlopig ontwerp, waarin ruimtelijk en functioneel wordt vastgelegd wat uw bouwplannen zijn. De indeling, kleuren, materialen en constructie worden zo vastgelegd ter inzage van gemeentelijke instanties. Bouwkundig tekenwerk is tevens van belang voor aannemers, constructeurs en installatie adviseurs. Tijdens het maken van technische tekeningen wordt altijd rekening gehouden met het beschikbare budget.

Wat is een omgevingsvergunning?

Een omgevingsvergunning is een combinatie van een bouwvergunning en alle eventueel extra bijkomende vergunningen voor een bouwproject. Om een goede aanvraag in te dienen voor een omgevingsvergunning is het van belang dat u het bouwbesluit kent. Het bouwbesluit bevat voorschriften van de overheid voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu. Ieder bouwproject dient te voldoen aan deze voorschriften. Ook het bestemmingsplan is van belang voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning. Een bestemmingsplan is een beleidsstuk waarin de gemeente aangeeft wat er met een specifieke ruimte in een gemeente mag gebeuren. Heeft u een bouwplan, dan kijken wij graag samen met u naar de geldende vereisten voor uw ideeën en komen we tot tekenwerk dat voldoet aan de regels.

3D tekenwerk voor een omgevingsvergunning

Tekenwerk voor een omgevingsvergunningHebben wij het tekenwerk van uw bouwplannen in orde gemaakt? Dan is een 3D artist impression van uw bouwplannen een uitstekende manier om meer inzicht te krijgen in het ontwerp van uw bouwproject. Een 3D tekenwerk ziet u direct hoe een ontwerp er na realisatie uit zal komen te zien. Ook als u meer wilt dan een inzicht in uw bouwplannen is 3D tekenwerk een goede optie. Zo kunt u een realistische visie krijgen door een 3D artist impression van het beoogde gebouw. Met goed tekenwerk bespaart u zowel tijd als geld. U weet zeker dat uw bouwplannen in orde zijn en achteraf wordt u niet geconfronteerd met tegenvallers in het bouwtraject. Bovendien is een visualisatie prettig als u het lastig vindt om een bouwkundige tekening te vertalen naar een eindresultaat.

Meer weten?

Wilt u meer weten over tekenwerk voor een omgevingsvergunning of heeft u vragen over onze 3D artist impressions? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij geven u graag persoonlijk advies.

Back To Top