skip to Main Content

Tekenwerk voor een omgevingsvergunning

Heeft u tekenwerk voor een omgevingsvergunning nodig? VDV-Bouwadvies verzorgt tekenwerk voor particulieren en zakelijke klanten. Als u plannen heeft voor nieuwbouw, verbouw of aanbouw heeft u waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig. Voor het aanvragen van die vergunning heeft u goede bouwkundige tekeningen nodig. Dit zijn uitgewerkte tekeningen van een voorlopig ontwerp, waarin ruimtelijk en functioneel wordt vastgelegd wat uw bouwplannen zijn. De indeling, kleuren, materialen en constructie worden zo vastgelegd ter inzage van gemeentelijke instanties. Bouwkundig tekenwerk is tevens van belang voor aannemers, constructeurs en installatie adviseurs. Tijdens het maken van technische tekeningen wordt altijd rekening gehouden met het beschikbare budget.

Wat is een omgevingsvergunning?

Een omgevingsvergunning is een combinatie van een bouwvergunning en alle eventueel extra bijkomende vergunningen voor een bouwproject. Om een goede aanvraag in te dienen voor een omgevingsvergunning is het van belang dat u het bouwbesluit kent. Het bouwbesluit bevat voorschriften van de overheid voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu. Ieder bouwproject dient te voldoen aan deze voorschriften. Ook het bestemmingsplan is van belang voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning. Een bestemmingsplan is een beleidsstuk waarin de gemeente aangeeft wat er met een specifieke ruimte in een gemeente mag gebeuren. Heeft u een bouwplan, dan kijken wij graag samen met u naar de geldende vereisten voor uw ideeën en komen we tot tekenwerk dat voldoet aan de regels.

3D tekenwerk voor een omgevingsvergunning

Tekenwerk voor een omgevingsvergunningHebben wij het tekenwerk van uw bouwplannen in orde gemaakt? Dan is een 3D artist impression van uw bouwplannen een uitstekende manier om meer inzicht te krijgen in het ontwerp van uw bouwproject. Een 3D tekenwerk ziet u direct hoe een ontwerp er na realisatie uit zal komen te zien. Ook als u meer wilt dan een inzicht in uw bouwplannen is 3D tekenwerk een goede optie. Zo kunt u een realistische visie krijgen door een 3D artist impression van het beoogde gebouw. Met goed tekenwerk bespaart u zowel tijd als geld. U weet zeker dat uw bouwplannen in orde zijn en achteraf wordt u niet geconfronteerd met tegenvallers in het bouwtraject. Bovendien is een visualisatie prettig als u het lastig vindt om een bouwkundige tekening te vertalen naar een eindresultaat.

Meer weten?

Wilt u meer weten over tekenwerk voor een omgevingsvergunning of heeft u vragen over onze 3D artist impressions? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij geven u graag persoonlijk advies.

REVIEWS

“Dave is deskundig, nauwkeurig, enthousiast en komt zijn afspraken na”

VDV bouwadvies wordt door Thomas Architecten regelmatig ingeschakeld om onze projecten technisch uit te werken.
Dave is deskundig, nauwkeurig, enthousiast en komt zijn afspraken na. Dat leidt in elk project tot een prettige samenwerking waarin Dave actief meedenkt en zoekt naar oplossingen die leiden tot een beter eindresultaat voor onze klanten. Voor ons staat VDV bouwadvies voor een fijne en betrouwbare samenwerking.

Ir. T. Vullings
Thomas Architecten

“Dave heeft een brede expertise en ondersteunt ons op een prettige manier”

Helicon Opleidingen zet sinds 2012 Dave van der Veen in voor diverse projecten op het gebied van huisvesting. Dit loopt uiteen van nieuw- en verbouw projecten tot ondersteuning bij kleinere huisvestingsvraagstukken (bijvoorbeeld een interne verbouwing van een aula en een receptie bij een schoolgebouw).
Dave heeft een brede expertise en ondersteunt ons op een prettige manier. Hij kan op verschillende niveaus goed communiceren en ik kan projecten met een gerust hart aan hem overlaten.

“Detailleringen sluiten aan bij onze bouwwijze”

Al het tekenwerk voor onze dakopbouwen besteden wij uit aan Dave. Hij werkt dit altijd uit zodat detailleringen ook aansluiten bij onze bouwwijze.
Het is zeer prettig om met Dave samen te werken. Hij reageert snel en het tekenwerk is bouwtechnisch juist en ziet er goed uit. Daarnaast voldoet het ook aan alle eisen welke Gemeenten hieraan stellen.
Kortom; een enorm fijne partij om mee samen te werken.

“Zijn werkwijze kenmerkt zich door kennis van zaken en een grote mate van zorgvuldigheid”

VDV Bouwadvies heeft bij de transformatie van een winkelpand met bovenwoningen naar 6 appartementen de complete bouwkundige uitwerking en het tekenwerk verzorgd. De werkwijze van VDV Bouwadvies kenmerkt zich door kennis van zaken en een grote mate van zorgvuldigheid. Tijdens de uitvoering van het project zorgt dit er voor dat de aannemer weet wat hij moet maken en daardoor ook goed in zijn prijsvorming zit. Los daarvan is de samenwerking plezierig en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.

ir. A.C. (Tony) Koster
Directeur Vrijborg

“Dave is handig met de ‘gevestigde orde’”

Via een kennis ben ik in contact gekomen met dit bureau voor een compleet schetsontwerp en bouwtekeningen voor mijn renovatie/uitbouw. Dave is handig met de ‘gevestigde orde’, denkt mee en luistert goed naar mijn wensen. Hij werkt zeer professioneel, transparant, flexibel, snel en compleet. Ik was voor VDV Bouwadvies zeker niet de meest gemakkelijke klant, aangezien er later nog een aantal wijzigingen moesten worden doorgevoerd. De verstandhouding bleef echter professioneel. De prijs kwaliteit verhouding is boven verwachting en voor alsnog verdient Dave aanbevelingen in zowel mijn zakelijk als particulier netwerk.

Max S.
heeft u bouwplannen?

Samenwerken met een bouwkundig adviesbureau verdient zich direct terug in kennis, tijd en geld.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek

T 06 - 26 900 976
Of laat u terugbellen

Bel mij terug    Gewenst tijdstip (op werkdagen):
    09:00 - 12:00 u13:00 - 17:00 u

    © VDV Bouwadvies | webdesign NextStep 2023

    Back To Top